Gepost door: Jeroen | februari 25, 2010

Reisje naar het zuiden (deel 2)

De volgende ochtend vertrokken we dus naar de Colca Cañon! Wat stond er op de planning? Met een busje naar een uitkijkplaats om condors te spotten, de beroemde en grote vogel uit het Andes, daarna doorrijden naar een punt vanwaar we de kloof helemaal naar beneden stappen, rivier oversteken en dan weer omhoog langs de andere kant om dan weer af te dalen naar het dal voor een Oase! Daar zouden we dan slapen om dan weer de volgende dag stijl naar omhoog te klimmen naar het vertrekpunt… Eigenlijk moet ik daar niet veel meer aan toevoegen want dat is ook precies wat we gedaan hebben. Alleen kan ik dan nog zeggen dat we maar 1 Condor (van ver) gezien hebben en dat het een prachtige kloof was! Ook nog dat het redelijk lastig was en dat vooral de laatste klim uitputtend was. Enkelen van ons hebben er een ezeltje voor gehuurd…

Na de vermoeiende kloof kwamen we weer aan in Arequipa en had geen van ons nog zin om echt iets te doen. We bleven denkik nog een nacht of 2 overnachten in Arequipa en deden niet meer dan winkeltjes, restaurants en ´s avonds bars te bezoeken. Het was natuurlijk ook eens een leuke afwisseling!

Na dat vele chillen stond Nazca met haar bekende lijnen op de planning! Enkelen van ons die Nazca al gezien hadden, nog gingen zien of niet wouden zien gingen rechtstreeks door naar Ica voor het sandboarden. We name dus een gezamelijke bus en wij stapte af in Nazca, heel vroeg in de ochtend. Daar hadden we wat hostalmiserie, grotendeels onze eigen schuld maar ja swat! We waren daar dus voor de allombekende en mysterieuze Nazca-lijnen! We namen een taxi naar het vliegveld (speciaal gebouwd voor over die lijnen te vliegen) en regelden daar een vlucht. Ze hadden ons gewaarschuwd, en inderdaad, tegen het einde van de vlucht voelden we ons allen wat misselijk! De lijnen zelf zijn op zich wel fantastisch maar ik vond het niet zijn geld waard om erover te vliegen. Het was natuurlijk wel weer een avontuur en een transportmiddel om aan het lijstje toe te voegen, maar de postkaarten ervan zijn ook mooi! 😀 Hier enkele foto’s, maar die zijn dus niet super geslaagd. Als je de lijnen echt wilt zien, kijk je beter op internet :p. Vanuit het vliegtuig was het wel iets duidelijker!

Zo ik ga het hier weer even bij laten. Binnenkort komt het derde en laatste deel waaronder sanboarden in de Icawoestijn en de Paracas eilanden!

Tot snel!

Wordt vervolgd…


Reacties

  1. Hey Jeroen,

    Leuk dat je weer je blog bijgewerkt hebt, maar uw mama stuurt me tussendoor ook hoor dus k blijf wel op de hoogte. Met die foto’s erbij, dat maakt het natuurlijk af hé, echt, ongelooflijk prachtig. Mooie landschappen, niet te doen. Ik krijg echt vakantiekriebels als ik uw blog lees (en uw foto’s zie). En die foto met dat aapje, zooooooooooo schattig. Ik ben zot van aapjes hé!!! Vandaar dat gij mijn lievelingsneefke zijt hé hahahaha !!!!! Doe het daar nog heel goed.
    Nog dikke kussen van ons allemaal hier!!
    Tanteke


Plaats een reactie

Categorieën