Gepost door: Jeroen | december 15, 2009

Vervolg Pichanaki

Hier een vervolje over mijn meisje naar de jungle…

Eens verdeeld over de hotels kregen we wat tijd in de kamer om te settlen. Ik zat in een kamer met Fabian van Duitsland en Stefan van Nederland, een perfecte combinatie want Stefan sprak ook Duits :p. We namen een heerlijke ijskoude douche en rusten wat. Later werden we samengeroepen en kregen we het programma van de komende week te horen:

Za 21 nov.
Bezoek aan een dorp in de Jungle met kampvuur en slaapplaats in een soort boomhut
Zo 22 nov.
Wandeltocht door de jungle met als eindbestemming een waterval. Daarna terug naar Pichanaki en ’s avonds uitgaan in de stad.
Ma 23 nov.
Bezoek aan een lokale school. In de namidag een bezoek aan een traditioneel dorp net buiten de stad en ‘ savonds terug naar Lima met de bus.

Het beloofde dus een toffe week te worden… Hierna gingen we met enkelen inkopen gaan doen om kdo tre doen aan het traditioneel dorp voor maandag. Voeding zoals rijst etc. Daarna waren we vrij en verkenden we de stad wat in groepjes. We aten ijs, dronken bier en Gus had het fantastische idee om een hele blok geschilferd ijs in zijn broek te steken! Dat was lachen!

Na het eten was het tijd om te vertrekken naar de jungle! Velen vroegen zich af hoe we zouden gaan en bleek uiteindelijk dat we met een man of 30 in de laadbakken van 2 pick-ups moesten! Onmogelijk dachten we allen maar toch avontuurlijk! Het minpuntje was dat de rit 2 uur zou duren op bobbelige zandwegen!

Wij dus allen opstappen met veel zin in avontuur! Fantastisch was het! Iedereen keek ons met veel vragen aan als we de stad uitreden. Al snel konden we enkel nog de weg voor ons en heuvels met groen zien! Enorm mooi!

Na 2 uur rijden kwamen we aan in een klein dorpje midden in de jungle met blokhutjes en aardewegen. Enorm primitief was het daar. daarom klonk het ook enorm grappig toen een van de reisbegeleidsters zei: Kom we gaan naar het hotel! Een hotel hier? :p Bleek dat het dus een blokhut met 3 verdiepingen was waar we allen in zouden slapen! Daaronder was een lange tafel en enkele boomstronken om te eten en iets verder was een kotje met een gat in de grond als wc!

Na ons wat te instaleren gingen we naar beneden waar een hele bende kindjes ons al stond op te wachten om een glimp van ons op te vangen! We praatten wat met hen en gingen daarna met enkelen op stap om iets te zoeken om te drinken! Ze toonden ons de weg naar een klein primitief winkeltje waar we wat inka cola kochten. Daarna keerden we terug om te eten, enkel een soepje met een kolf graan erbij!

Na nog wat nachillen werden we gevraagd om naar het centrale plein te komen voor een kampvuur en een kleine traditionele danshow. Eens dar bleek dat ze nog vanalles moesten voorbereiden dus ik en een Thaïse jongen waarvan zijn naam Jing was of zoiets namen initiatief en begonnen te voetballen met de jongetjes daar op een zandterrein in de donker. Al snel liep dat uit tot een grote voetbalpartij tussen gringo’s en Peruviaanse jongentjes en ze maakten ons af! We verloren keihard want we konden de bal niet eens zien! Later werden we alweer samengeroepen (hoewel enkelen bleven v0etballen) om het kampvuur aan te steken en een traditionele dans te zien! Erg leuk was dat allen samen rond een kampvuur op zijn indiaans dansen! Het stelde niet zoveel voor maar het gaf toch een toffe sfeer. We deden zelfs de limbo! We kochten wat pintjes en deden onozel tot het begon te regenen…

We keerden terug naar de blokhut en haalden onze flessen van de lokale drank boven die we in de stad gekocht hadden. We zaten allemaal in een grote groep in kleinere ghroepjes te praten en het was enorm interessant om van ieder zijn verhaal te horen en wat ervaringen te wisselen en dingen te horen over andere landen. Ik praatte met Gus, 2 Nieuw Zeelandse meisjes, een Deense, Belgische en een Chinese! Echt interessant om deze mensen te leren kennen! Velen geraakten aangeschoten of waren zelfs erg zat door de enorm sterke drank die rondging. Daarna verstoorde Kimberly (van AFS) de sfeer door te zeggen dat we moesten slapen! We mochten wel nog wat verder feesten in de hut maar ieder op zijn eigen verdieping en jongens en meisjes sliepen appart dus weg sfeer! We speelden wat gitaar en improviseerden wat tekst op een reggae ritme en dat was echt enorm grappig want degene die het meest aan het woord was, had ook het meest gedonken! We hebben het op film voor de geïntereseerden! Uiteindelijk gingn we slapen…

Wordt vervolgd…


Reacties

  1. hilarisch jeroen. ik ben jaloers. zotte dingen om mee te maken toch? geniet ervan, hou het vast om nooit meer te vergeten. intussen zijn wij bij line. vreemd hoor. op haar blog kan je ons lezen. kus en de leute.


Plaats een reactie

Categorieën