Gepost door: Jeroen | januari 23, 2010

Bericht vanuit Cuzco!

Hallo iedereen!

Hier een berichtje vanuit Cuzco – Peru, de hoofdstad van het oude incarijk! Het is hier mooi en duur en vol met toeristen! Even kort wat ik zoal gedaan heb op het reisje:

Vrijdagochtend kwam ik in Lima aan en kwamen Ellen en Igor me oppikken. We gingen naar de mooie Plaza de Armas waar het net wissel van de wacht was. Daar kwam Annelies er ook bij en we konden naar het Hostal afzakken! Jonas en Marieke zouden we later op de dag ontmoeten. Het hostal was een typisch backpackershostal met gedeelde kamers en allemaal toeristen! De plannen voor die dag: Naar het AFSkantoor voor papierwerk te regelen en dan naar een bar waar ze STELLA ARTOIS verkopen! Hmmm lekker!
Nadat Marieke ’s avonds was aangekomen gingen we naar het hostal waar we nog een klein dakfeestje hadden met Chilenen en Mexicanen!

De volgende ochtend kwam Vimncent aan en na het ontbijt etc. moesten we tegen 15u de bus naar Cuzco nemen, een rit van 26 uur! We waren dat echter al allemaal gewoon geraakt en dus waren we al snel in Cuzco op zondag. Daar was het moeilijk voor een hostal te regelen omdat het ofwel te duur ofwel helemaal vol zat! Het regende bovendien ook keihard. Na heel wat gezoek hadden we eindelijk een hostal en gingen we eten in een veel te duur restaurant (in Peruviaanse termen, normaal kan je eten voor 2 euro en nu was het 15 denk ik :P). In het restaurant waren we trouwens compleet want toen kwam de Hollander Stephan er nog bij…

´s Anderdaags stond ik wat vroeger op om met Vincent en Stephan een uitstap en de Jungle trail met Machu Pichu vast te leggen! Uiteindelijk vonden we een goeie maatschappij die ons voor diezelfde prijs ook nog enkele ruines dichtbij Cuzco wou laten zien. De ruines van die dag waren eerder saai en alweer stenen en dus waren we allen enthousist om de volgende dag te vertrekken naar Machu Pichu via de JUNGLE TRAIL!

wordt vervolgd…


Reacties

  1. Hey Jeroen,
    We hopen echt dat het een onvergetelijke reis wordt. De toeristen en drukte zal je er moeten bijnemen. Je gaat immers naar toeristische trekpleisters hé. En ja, waar toeristen zijn, profiteert men ervan om de prijzen de hoogte in te jagen, schandalig maar het is niet anders. We zijn echt blij te horen dat je het goed stelt. jammer van het weer daar. Als het je een troost mag zijn: hier hebben we afgelopen 2 weken amper zonlicht gehad: grijs en somber weer, vaak koud erbij en de regen is ook weer van de partij.Het verschil met Peru is dat we hier tussen, betonnen gebouwen zitten en alleen maar geraas van auto’s horen terwijl jij daar prachtige dingen zult te zien krijgen. We duimen niettemin voor beter weer en kijken uit naar de bijwerking van je blog!
    daaaaaaaaag
    dikke kus
    mama

  2. Dag Jeroen, ik zag je mama en zus woensdag en we hebben heel wat bijgepraat, samen met Line. Het was super gezellig in de chocoladebar, kaloriekes genoeg tot ons genomen die middag.
    Ik lees dat je al gewend bent aan de lange busritten. Mathias weet er ook van en volgens hem rijden die chauffeurs als echt kamikaze piloten… Af en toe eens tot kalmer rijgedrag manen hoor!!!
    Intussen zag je machu pichu, al was het ’s ochtends mistig hoorde ik. Dat mag niet natuurlijk, je reist niet voor niks zo ver hé. Maar besef ten volle dat je daar de reis van je leven aan het maken bent! Je wordt er van doordrongen en als ik Mathias hoor… dan krijg je de microbe te pakken en wil je dit wel vaker doen. Snuif alles op en sla het op in je geheugen zodat je dit eender waar en wanneer weer voor de geest kan halen..
    geniet nog met volle teugen. Kus Mieke

  3. Hey Jeroen,

    Was een tijdje niet op je blog geweest omdat ik wist van je mama dat je voor 3 weken rond reist en dacht dus niets van jou te horen op de blog. Maar blijkbaar is het je toch gelukt om ons nog wat te informeren. Leuk te horen dat je het zo goed stelt. Waarschijnlijk wel vermoeiend maar jullie jonge gasten kunnen daar wel tegen hé. Hopelijk vind je hier en daar nog een lekker Belgisch biertje want aan de grootte van de tekst te zien heeft hij je heel erg gesmaakt!
    Geniet nog verder van je reis en je hebt hier dikke kussen van ons allen,
    Tanteke


Plaats een reactie

Categorieën